o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

** BURTIŽ ŠEPURINA (otok Prvić) u razvoju **

 

REGATA BURTIŽ U ŠEPURINI
Prve udruge za očuvanje i promicanje pomorske baštine pojavile su se odmah poslije rata. Ideja je vrlo brzo je stekla brojne sljedbenike u mnogim mjestima duž obale. Tradicijski brodovi bili su vrlo ugroženi nadirućom plastikom, jedra je malo tko imao, a vještina jedrenje latinskim jedrom tek u sjećanju starijih. Pomorske manifestacije, a posebno regate stekle su mitski status.

Drugi val širenja udruga dao je nekoliko vrlo uglednih regata. Pokrenuti svoju regatu s tek nekoliko brodova bila je velika odvažnost ali i vizionarski potez. Šepurinski entuzijasti uspjeli su pokrenuti i održati vjerojatno najugledniju regatu drugog vala. Danas veliki broj gostiju Šepurine planira godišnji odmor prema datumu regate. Veliku većinu sudionika regate čine prijatelji koji vjerno dolaze jedriti. Regata je vrlo dobro prihvaćena od velikana kao što je Murter s Latinskim idrom, Betina s Regatom za dušu i tilo i rastućom Lantinom iz Jezera. Posebno cijenimo podršku Zlarina, Tribunja, Prvić Luke, Vodica, Srime, Krapnja, Pašmana, Biograda, Hvara...

Organizatori su Mjesni odbor Šepurina, eko udruga ... i jedriličarski klub Tijat. Regata i prigodni programi planiraju se u vikend prije Velike Gospe s tim da je plovidba u nedjelju. Datum se usuglašava s organizatorima regate u Betini.

AKTUALNE INFORMACIJE

13. Burtiž u Šepurini, nedjelja 11. 8. 2019.

11:00 - marenda za sudionike

12:00 - prijava posada

14:00 - sastanak kormilara

15:00 - start regate

18:00 - večera

21:00 - zabavni program

PRAKTIČNE INFORMACIJE

dolazak morem; za sudionike je predviđen vez u glavnoj luci u Šepurini. Sudionici iz veće daljine trebaju se javiti nekoliko dana prije zbog organizacije smještaja.

dolazak iz Vodica moguć je, mada je nedjeljom oskudan, javnim brodskim prijevozom. Oko 7 sati ujutro brod ide iz Vodica za Šibenik, a pri povratku je navečer oko 22 sata u Šepurini. Druga mogućnost je taxi-boat s rive u centru Vodica. Treća mogućnost je prigodni turistički brod koji vozi prema trenutnom raspoloženju bez organizacije. Za sada!

dolazak iz Šibenika je javnim brodskim prijevozom nešto bolji pa se može iz Šibenika poći oko 9 sati, a vratiti iz Šepurine oko 18. Ako je to prerano može se vratiti preko Vodica navečer oko 22 sata.

PONUDA
 
smještaj

Palma

Mišurac

Piazza Clara

prehrana

Ribarski dvor

Bare

Nanini

Punta

Mareta

piće

Porat

Atrij

Sunset

Šepurina bar


BURTIŽ
OPĆE INFORMACIJE
FLOTA

kontakti:
Irena Kursar 091/5180216
Boško Lučev 099/7442757

Google maps

STATUT

PROGRAM

...

 

 

 

HOME

© Copyright 2001, 2011, Boško Lučev,--- foton2pixel