o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
NAUTIKA 2020
21. 1. 2020.

 

ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE 19.-23. 2. 2020.

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova / UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, za izniman doprinos razvoju sajamske industrije.

Veliko priznanje na kojemu zaposlenicima iskreno čestitamo. Njihovom uspjehu veselimo se i ponosimo kao da je naš. S obzirom da već desetak godina na Sajmu nautike partnerski predstavljamo aktualnosti iz svijeta pomorske tradicije vjerujemo kako smo, barem simbolično, doprinijeli njihovom ugledu.

Glavna odlika pomorskog i, usko povezanoga, otočkog života je upornost. Kad se otisnete od obale ne možete odustati. Znao ili ne znao ploviti nešto moraš poduzimati. Tako i mi u nadi da ćemo se izboriti za časno mjesto naših tradicijskih plovila u današnjem svijetu, prije nego propadne zadnji drveni brod, ne odustajemo. Često je pitanje: koji je smisao izlaganja na sajmu? Prvi i jedini odgovor je: "još nas ima, još postojimo".

Ovogodišnji domaćini štanda su Udruga lađara Neretve. Žilava ekipa puno cjenjenija i poznatije izvan granica Hrvatske. O njihovim plovidbama preko La Mancha, preko Gibraltar ili Temzom ispred Britanskog parlamenta i skoroj plovidbi Vltavom saznajte iz prve ruke.

Još ćemo se izložbom fotografija podsjetiti prve uspješne regate na Palagružu održane 2010. godine.

Na štandu, kao i na brodu, uvijek ima mjesta za primiti još jednog, pa još jednog putnika, pa se nadamo na ovom našem brodu gostima iz Crne Gore, sa Kvarnera i Murtera.
Baš kako prijatelji iz Zagrebačkog velesajma kažu

PLOVITI... OTKRIVATI... ŽIVJETI !

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel