o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

SEZONA 2023.

 

KALENDAR REGATA 2023. opširnije...

Uvodna riječ!
Vratili smo se u normalu i zaboravili na teške upitnike kao ključne elemente svih planova kroz protekle skoro tri godine. Sajam nautike u Zagrebu biti će prvi pomorski događaj u sezoni. Objava moje procjene kalendara događaja je potrebna zbog nekih planova ali i poticaj ostalima. Javite mi bilo koji datum precizniji od navedenoga. Uskoro bi objava datuma važnih događaja u predstojećoj godini mogla postati nužnost svima koji pomorskim manifestacijama daju turističku notu.

novosti:

(dopisano 18. 7.)
Krapanjsko idro je odredilo novi termin, a to je prva nedjelja nakon Gospe od Anđela 2.kolovoza. Dakle plovi se 6. kolovoza. Nije veliki pomak ali je utvrđena nadjelja kao uobičajeni dan za regate.

(dopisano 5. 7.)
Šepurinski Burtiž je odredio datum regate (13. kolovoza). Već ove nedjelje (9. srpnja) trebala bi se održati prva regata sjeverne Dalmacije u Ugriniću. Po svemu izgleda da će ove godine biti puno regata pod velikim upitnikom do zadnjeg dana, a biti će ih i po vrlo lošem vremenu. Sezona je počela nestabilnim vremenom i bilo bi čudo da se vrijeme stabilizira prije jeseni ali tome se ne treba puno čuditi već prilagoditi.

(dopisano 5. 6.)
Kalendar je dopunjen "starim" regatama. Betina i Jezera su objavili svoje datume. To bi bilo dobro da urade i ostale "stare" manifestacije. Još jednom podsjećam da objava na BURTIŽ ništa ne znači osim informacije. Svako može raditi što hoće i kada hoće ali je pametno, ako žele potencijalnim posjetiteljima pružiti informaciju, javiti da se uvrsti u zajednički kalendar.


(dopisano 20. 4.)
Kalendar regata tradicijskih barki Kvarnera i Istre pokazuju nekoliko zanimljivih novosti. U Iki se ovog ljeta priređuje nekoliko manifestacija. Sličnih novosti ima u Mošćeničkoj Dragi pa novosti u Medveji i na Rabu. Prvi put se ušlo u proljeće, a kako će to izgledati najbolje se uputiti ili zaploviti i vidjeti.

(dopisano 29. 3.)
Manifestacija Fešta forske pulene prošle godine nije održana što je loš znak. I kada sam već prežalio jednu lijepu feštu dobijem obavijest za ovu godinu. Jako dobar znak. Veselim se još jednom pomorskom susretu
6.-8. 10.

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel