o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

20 godina pokreta LATINSKO IDRO
19 godina regate LATINSKO IDRO

 

Krajem sezone jedrenja tradicijskih brodova je Latinsko idro. Nekoliko tjedana raznih pomorskih i turističkih sadržaja završava velikom regatom. Osim domaćina i susjeda na nju dolaze posade sa svih strana. Svako tko plovi na bilo kojem dijelu Jadrana želi barem jednom zaploviti među stotinjak brodova regate Latinsko idro. I svi je oni osjećaju kao svoju regatu i svoju feštu. Praznik mora.

Sve je počelo kao prigodna plovidba, pa se ponovilo, pa je nastala Udruga, pa je postala tradicija, pa je postala svečanost sviju nas. Ove godine murterini obilježavaju 20 godina od početka. Organizacija velikog događaja kakav bi trebao biti je veliki financijski zalogaj. Veći nego oni mogu pokriti. Bio bi red da se i svi mi, koji smo tu manifestaciju prihvaćali kao svoju i kao naš uzor, koliko i kako možemo uključimo u proslavu i pripremu proslave. Prvenstveno potičem Udruge da ponude neki program organizatorima Latinskog idra. Tako će predstaviti svoj rad, a istovremeno pomoći zajedničkoj svečanosti. Kao što se predstavljaju u Brestu, Morbihanu, Sete tako mogu i u Murteru. Uključimo se koliko i kako možemo i napravimo Festival mora. Napredak Murtera pomoći će svima.

Sve konkretne inicijative su dobro došle.

Ja nudim postavljanje izložbe fotografija s murterskih i ostalih regata koje sam snimao. Dogovoriti se trebamo o terminima i pokriću troškova. Najbolji kontakt je: boskolucev@gmail.com ili 0997442757.

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel