o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
TEKSTOVI
20.2.2018

DOPUNA KALENDARA ZA 2018

 

Najava Zagrebačkog sajma nautike koincidira s nastupanjem novog godišnjeg doba. Dani su već osjetno duži i naslućuje se skoro jačanje sunca. Bura već divlja i skoro će vrhunac njene sezone. Bar tako kaže legenda. Ljudi osjećaju promjene, a more, more već zove. Dok ne zatopli možemo planirati. A kad planiramo trebaju nam neki datumi.

Najprije na Sajmu nautike datume objave "jače" udruge Sjeverne Dalmacije, a ostali im se prilagođavaju. Koordinacija Istre i Kvarnera nešto kasnije objavljuje svoj potpuni kalendar. Jug Dalmacije uobičajeno malo kaska. Prije objave potpunog kalendara počinju upiti iz Austrije i Njemačke za pojedine regate. Oni ipak vole i moraju ozbiljno planirati.

Kako se ove godine nekoliko udruga odlučilo na put u Francusku u Sete bilo bi dobro, korisno i pametno imati kalendar manifestacija. Sigurno će biti pitanja, a netko će poželiti doći na Jadran.

Kako potaknuti ljude da odrede datume svojih aktivnosti. Većina manifestacija i regata ima uobičajeno vrijeme. Znaju je li glavna aktivnost u subotu ili nedjelju. Ozbiljan plan moraju napraviti Rijeka, Komiža, Murter i Stari Grad jer organiziraju više dana aktivnosti.

Neke datume sam nabacao i većina će biti točna. Ipak molim potvrdu ili obavjest ili ispravku. Vama je dragi prijatelji u interesu dati točnu informaciju. Kalendar provjeravajte na BURTIŽU

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel