o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
 
TJEDAN ZALJEVA MORBIHAN 2015 - Vannes
 
U cijelom zaljevu Morbihan, u svih šesnaest gradova, svakodnevno su se odvijale brojne aktivnosti vezane uz more. Flotile brodova sastavljene po nekoj zajedničkoj značajki kružile su zaljevom od luke do luke. Jedino je naša flotila bila navedena kao Hrvatska flotila. U našoj luci, odnosno u gradu Vannesu, prikazivale su se izložbe, održavale promocije, pjevalo se, plesalo i razgovaralo uz prigodno iće i piće. Tako je zaljev Sakarun na Dugom otoku primljen u klub najljepših zaljeva svijeta u kojemu je već član zaljev Morbihan.
Organizator je predvidio da se svaki dan u isto vrijeme plovi od luke do luke. Svaka bi flotila otplovila iz jedne u drugu luku, a na snimkama iz zraka stekao se dojam da cijeli zaljev plovi. Preko dvije tisuće brodova je istovremeno plovilo zaljevom. Naši su brodovi otišli, a ostali su nam Morgenstar i Hydrograaf.
Vannes je najveći grad u okolici zaljeva. Nekadašnja trgovačka luka skrivena od moćnog i vrlo hirovitog Atlantika sada je veliko turističko središte. Lijepi gradić je gotovo cijele godine prepun turista.
Iako je na festivalu bilo predstavljeno dosta brodograditelja tradicijskih barki naša Mala škola brodogradnje razlikovala se od ostalih i privukla veliku pozornost. U toj školi lokalna djeca ukratko su upoznala konstrukciju broda. Pod vodstvom naših iskusnih instruktora kroz nekoliko dana izgradila su jedan brodić. Zadnji dan su ga uz veliko veselje porinuli u more i provozali se lukom.

Tjedan zaljeva Morbihan 2015
HOME

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel