o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
14. 5. 2018.

O NAMA

 

 

BURTIŽ je nastao kao izdvojeni sadržaj stranice Otok Prvić http://www.otokprvic.info/. U prvo vrijeme donosio je reportaže sa Šepurinskog Burtiža - regate tradicijskih brodova na latinska jedra. Ubrzo su objavljivane i reportaže s ostalih regata i pripadajućih događanja: Rovinjska regata batana i ostalih tradicijskih plovila, Dani Latinskog idra i regata u Murteru, pa Rota palagruzona, Betina...

Sada je BURTIŽ najopsežniji skup reportaža, korisnih informacija i pripadnih sadržaja o tradicijskoj plovidbi u Hrvatskoj. Do sada su predstavljene mnoge tradicijske regate ali, nažalost, neke značajne regate poglavito sa Kvarnera još nisu predstavljene pa je želja i plan u skoro vrijeme i njih predstaviti. Istovremeno se dodaju novi sadržaji: započeto je predstavljanje istaknutih tradicijskih brodova kao pomoć budućem registru tradicijskih brodova. Otvoreno je poglavlje o brodograditeljima. Želi se pojačati izložbena aktivnost. Nedavno je pokrenut i Facebook Burtiž kako bi se poboljšala komunikacija s ljubiteljima tradicijskih plovila.

U planu je predstavljanje aktivnosti udruga za očuvanje i revitalizaciju maritimne baštine.

I ovdje ponavljam molbu za pomoć u postavljanju aktualnih informacija: datumi regata i pratećih događanja kao i praktičnih uputa za potencijalne posjetitelje.

 

Sve objavljene fotografije su autorsko djelo i nije ih dozvoljeno koristiti bez dozvole autora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel