o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

NAJAVA

 

ROTA PALAGRUZONA 2019.

Početkom godine, kada se najavljuju aktivnosti u novoj sezoni, bilo je govora da bi Rota Palagruzona prešla na dvogodišnji ritam održavanja. Meni se svidjela ta inicijativa iz jednostavnog razloga koji ću objasniti u nekoliko rečenica.

Lokalne manifestacije i prateće regate dobro je održavati svake godine. Njihov doprinos lokalnoj turističkoj ponudi je značajan. Mnogi turisti i prijatelji svoj godišnji odmor prilagođavaju najavljenim datumima. Popularnost takvih regata stvara potencijalno zanimanje za velike regate.

Velike regate su financijski zahtjevne za organizatore, ali i za sudionike. Dvogodišnji ritam bi popunile po dvije ili tri regate godišnje. Na jugu imamo Stari Grad (Dani u Vali) i Komižu (Rota palagruzona). Na srednjem Jadranu je najveća u Murteru (Latinsko idro) i Betina (Regata za dušu i tilo). Na sjeveru je najveća u Mošćeničkoj Dragi, a u dvogodišnji ritam može ući Krk ili Rovinj.

Praksa u Europi pokazuje da velike manifestacije idu na 2, 3, 4 pa i 5 godišnji ritam. Za sada nam preostaje razmišljati.

 

 

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel