o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

IZLOŽBA - Zagrebački sajam nautike 2015

 

Po četvrti put Koordinacija Udruga za očuvanje i revitalizaciju hrvatske pomorske baštine na Zagrebačkom sajmu nautike prikazala je nešto od svojih aktivnosti.

izložba fotografija

SEZONA 2014

Zagreb, 18-22 02.2015.
Zagrebački sajam nautike
Boško Lučev

Na fotografijama su samo četiri velike regate protekle sezone: Jezera, Betina, Šepurina i Murter.

Kako je kod nas uobičajeno, organizacija i provedba uvijek su u vremenskoj stisci. Detalji postave nepoznanica su do zadnjeg trenutka. I uvijek se uspješno riješe pa tako i ovaj put. Središnju točku smo dugo tražili, a onda smo dobili zvijezdu. Veslačku barku gig 620.

Drugi vrijedan izložak je izložba: "Kurnati, sjećanje na zaborav" koja je već bila prikazana u Murteru. Nažalost nije bilo dovoljno vremena za potaknuti brojne zagrepčane porijeklom s tog otoka za pogledati vrijednu zbirku fotografija ljudi ne tako davnog vremena.
Ceremonija svečanog otvorenje Zagrebačkog sajma nautike odvijala se u našem susjedstvu što je dodatno oživjelo taj nekada skromni prostor.
Izloženi čamci su tako došli u središte zbivanja na sajmu i postali zvijezde.
U četvrtak je na štandu Koordinacije predstavljen veslački čamac u izgradnji GIG 620. Opširnije o čamcu uskoro u rubrici "brodovi".

Udruga CRONAVES predstavila je festival mora u Francuskom zaljevu Morbihan na atlantskoj obali koji se održava ovog svibnja, a Hrvatska je gost s nekoliko brodova.

Tema je pokrenula puno rasprave "kada ćemo mi i tko će tako nešto organizirati".
U petak nismo imali dodatni program ali je Zagrebački velesajam u paviljonu priredio svirku Davora Radolfija pa je druženje s gostima i prijateljima poprimilo latino-dalmatinski ugođaj.

U subota i nedjelja je na Sajmu nautike bila relativno velika posjećenost. Cijeli dan smo razgovarali o čamcu, o tehnologiji izrade, o fotkama, o Kornatima, i o planovima.

Naravno, običaj je počastiti goste i sjesti malo sa starim prijateljima.
Zahvaljujemo svima koji su nas posjetili na štandu ili su nas posjetili u mislima ili putem interneta. Uskoro počinje sezona plovidbe pa pripremamo kalendar regata.
Organizaciju nastupa financijski podržavaju općine Murter - Kornati i Tisno uz Turističke zajednice Murter, Betina, Jezera i Tisno.

HOME ----- IZLOŽBE

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel