o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

IZLOŽBA - NOĆI U VALI - Zagrebački sajam nautike 2017

 

Boško Lučev
NOĆI U VALI

izložba fotografija
Zagreb, 22-26 02. 2017.

Fotografije prikazuju noćne plovidbe tijekom manifestacije DANI U VALI u prigodi obilježavanja 2400 godina osnutka Starog Grada na Hvaru.

Na Zagrebačkom sajmu nautike po šesti put Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju hrvatske maritimne baštine predstavila je dio svojih aktivnosti. Zahvalni smo Zagrebačkom velesajmu na dobroj suradnji i podršci.

Izložena je gajeta Lipa moja kao primjer klasičnog plovila sjeverne Dalmacije i moderne tehnologije gradnje brodova. Drvena lamelirana struktura povezana je i ojačana epoksidnim smolama. Drveni elementi su od mahagonija i tikovine. Konstrukcija je iskrojena CNC strojevima i ovog ljeta će jedriti uz klasične gajete ne zbog takmičenja nego usporedbe maritimnih sposobnosti.

 

Šarenilo tipova i ljepota konstrukcija morskih barki prikazana je maketama "Vjetar Mediterana" Luciana Kebera. Stvarni, ljudima dobro poznati brodovi ovdje se pojavljuju u malenom izdanju.
Izložba fotografija podsjetnik je na neki od važnijih događaja protekle sezone. Ovaj put povod je fascinantnih 2400 godina osnutka Starog Grada na Hvaru. Od Dana u Vali izdvojene su impresivne noćne plovidbe potpomognute svjetlima, glazbom i rođendanskim vatrometom. Do 2500-te godišnjice nadamo se još kojem susretu i plovidbi u čuvenoj Vali.
Središte oko kojega se odvija život je luka i brodovi, a uz njih vino, srdele, pršut, sir i puno susreta i razgovora o moru i životu uz more. Temperament druženja zasjeni fotografsku inicijativu.
Zahvaljujemo svima koji su posjetili izložbeni prostor ili su to uradili u mislima ili putem interneta. Za iduću godinu je rano govoriti, ali imamo ideju za prirediti nešto zaista atraktivno, a kako uskoro počinje sezona plovidbe posvetimo se tim planovima.

HOME ----- IZLOŽBE

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel