o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

SEZONA 2022.

 

KALENDAR REGATA 2022 opširnije...

Zadnja manifestacija u sezoni jedrenja tradicijskim plovilima je Fešta forske pulene u Hvaru. Prva jesenska juga ili bablje ljeto su krajnosti koje se mogu očekivati u to vrijeme. Jedno će otežati i dolazak i plovidbu dok će drugo učiniti plovidbu ugodnom. Vrlo rizično i slabo predvidljivo. U ranijim terminima bila je jako omiljena manifestacija, a vjerujem da je i u kasno ljetnom odnosno rano jesenskom vrijedna pozornosti.

(dopisano 28. 8.)
Hvar, metropola mora, objavio je datum Fešte farske pulene.

(dopisano 2. 8.)
U Zlarinu sam saznao da će na Krapnju biti regata ali organizatori nisu saznali da je dobro dojaviti datum na BURTIŽ.

(dopisano 25. 7.)
I Crikvenica je odredila datum regate drvenih barki na jedra, a isto tako potvrđena regata u Zlarinu. Murter i Hvar uobičajeno kasne s objavom datuma iako bi mnogi turisti željeli ih znati u vrijeme planiranja ljetnog odmora.

(dopisano 9. 6.)
Još poneki datum se dogovara s lokalnom podrškom. Tišnjani, nakon prve sezone kada se prilagođavalo koroni, ove istražuju koji će im datum najbolje dogovarati ali i pokreću veslačku regatu. Podržimo ih jer prve dvije tri godine imaju veliki utjecaj na daljni ugled i uspjeh njihovih pomorskih manifestacija. Ljeto je tu! Ugrinić je potvrdio datum prve regate u najaktivnijem dijelu Jadrana, sjevernoj Dalmaciji.

(dopisano 29. 4.)
Datumi se dogovaraju pa svakog tjedna imam po koju dopunu ili objavu. Sezona se bliži!

(dopisano 9. 4.)
Slabljenje mjera za zaštitu od korone koincidira s objavom kalendara svojih manifestacija Koordinacije Kvarnera i Istre. Optimizam prelazi u realnu domenu. Sjeverna Dalmacija svoje je datume obično objavljivala za Zagrebački sajam nautike koji ove godine nije održan pa datume treba loviti malo po malo. Molim Udruge da smisle datume i pošalju jer je sada vrijeme.

(dopisano 22.02.)
Kao i prošle godine prva je najavljena regate drvenih barak u Selcu. Društvo je promijenilo termin plovidbe pa bih želio pohvaliti njihovu namjeru za traženje što boljeg datuma. Optimizam prvih ljetnih dana kakvi se mogu očekivati sredinom svibnja bi mogao biti dobar pogodak. Zagrepčani bi mogli prihvatiti taj datum kao razlog za izlet na more. Ovogodišnji optimizam dolazi u sferu realnoga.

Već je najavljen i festival mora Dani u vali u Starom gradu na Hvaru.

Sajam nautike u Zagrebu je već godinama prvi događaj u sezoni ali je, nažalost, još je pod velikim upitnikom. Preostaje nam samo podsjetiti se brojnih planove iz proteklih godine i biti spremni za akciju kada dođe vrijeme.

Već za mjesec dana situacija će biti puno jasnija i nadamo se bolja. Velike manifestacije bi mogle opet imati svoje mjesto pod suncem i vjetrom.

 

 

HOME

© Copyright 2001, 2010, Boško Lučev,--- foton2pixel