o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
 
DANI LATINSKOG IDRA 2009 - posjet Mani i program u Vruljama
 

Plovidba kroz Kornate uvijek je zanimljiva, a posebno kada je kapetan Murterin. Prolazak uz jedva vidljive hridine ili one koje se primjete tek iz neposredne blizine je uzbudljiv doživljaj. Građevine na Mani iako stare tek 50 godina uvijek izazivaju znatiželju. Sada kada znam njihovu povjest znatiželja je drukčija. Ne samo zbog građevina i filma Mana je vrlo znimljiv i neobičan otok. Možda je i to razlog zašto je prije pola stoljeća određena kao mjesto filmskih događaja. Pitoma uvala s jedne strane, a s druge strane okomite litice stotinjak metara dalje. Morska litica je duboka pedesetak metara, a kopnena oko četrdeset.

Dvojnici glavnih glumaca prisjetili su se događaje sa snimanja i pričali nam.

Vrulje su izvan sezone izuzetno mirno mjesto. Nekadašnja težačka i ribarska luka u sezoni je prepuna brodova koji posjećuju restorane.
Uz ručak krenula je priča. Pa bilo je ovo, pa bilo je ono. U to davno doba socijalizma Murter se osjećao dijelom zapadnog svijeta. I uz to su dobili novce za to što su radili. I to je po jednoj analizi izdiglo Murter nakon katastrofalnog stradanja maslina koje su im život značile.

Dani latinskog idra 2009
HOME

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel