o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra
HRVATSKA, DOMOVINA MORA
TRST, izložba fotografija
 

Generalni konzulat Republike Hrvatske i udruga Lega Navale Italiana ogranak Trst organizirali su izložbu fotografija pod nazivom HRVATSKA, DOMOVINA MORA. Izložba je djelo udruge Cronaves i Ministarstava vanjskih i europskih poslova. Udruga je osnovana kako bi se bavila promidžbom i očuvanjem htvatske pomorske baštine. Tri su glava moda rada. Prvi je organizacija predstavljanja baštine na međunarodnim festivalima (Brest, Morbihan, Sete...). Drugi je organizacija festivala Dani u Vali u Starom Gradu na otoku Hvaru koji sve više poprima ozbiljan nacionalni ali i međunarodni značaj. Treći je organizacija izložbi fotografija bilo u sklopu neke manifestacije bilo kao samostalni događaj. Svima je zajedničko prepoznatljivost Hrvatske kao zemlje s dugom i vrijednom pomorskom tradicijom. Autori izložbe su članovi udruge Cronaves: Andrina Luić, Boško Lučev, Vislav Torre i Dubravka Pajk.

Trst je, ne tako davno, bio najznačajniji dašak zapadno europske zajednice naroda. Upoznavali smo ga kroz jednodnevne posjete trgovačkim prostorima. Sinonim za posjetu Trstu bio je trg Ponterosso. Upravo na njemu smo našli smještaj s odličnim pogledom.

Udruga Lega Navale Italiana je skup od 40-tak ogranaka koji su nastali nakon Prvog svjetskog rata s prvenstvenim zadatkom pomoći djeci i obiteljima stradalih mornara. Danas se uglavnom bave nautičkom edukacijom. Zgrada udruge smještena na pored povjesnog svjetionika na ulazu u Tršćansku luku. S njezine terase je odličan pogled na marinu, grad i brda u daljini s kojih nas je posjetila poznata tršćanska bura.

Uzvanici na otvorrenju izložbe su biranim rijećima hvalili fotografije što je nama fotografima posebno imponiralo i uvjerilo nas da zadaću koju je sebi postavila udruga Cronaves uspješno ispunjava.

Sve fotografije s izložbe HRVATSKA, DOMOVINA MORA

     
HOME

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel