o nama - - kontakti

BURTIŽ - LATINSKO IDRO
tradicija oživljena simbolom jedra

IZLOŽBA - Zagrebački sajam nautike 2014

 

izložba fotografija

REGATE TRADICIJSKIH BRODOVA 2013 godine

Zagreb, 19-23 02.2014.
Zagrebački sajam nautike
Ante Jakovčev i Boško Lučev

Na izložbi fotografija Ante Jakovčev i Boško Lučev prikazuju dio regata tradicijskih brodova održanih tijekom 2013 godine na kojima su prisustvovali ili sudjelovali.
Kako je kod nas uobičajeno organizacija i izvedba su uvijek u vremenskoj stisci. Tehnički detalji postave nepoznanica su doslovno do zadnjeg trenutka. I uvijek se riješe. Tako i ovaj put.

Opet smo imali jednu zanimljivu sezonu regata tradicijskih plovila. Hirovito more značajno utječe na sva morska zbivanja. Pogledajte detaljnije o plovidbama: Fužine, Palagruža, Hvar, Jezera, Betina, Šepurina, Murter. Idemo u novu sezonu koja je datumski opisana u kalendaru regata.
Izložba je priređena u prostoru ozračjem tipičnim za događaje na samim regatama ali bez stvarne plovidbe, samo virtualne putem izloženih fotografija. A uz dašak mora i ljeta u vidu slanih srdela, slanih inćuna, tune, mariniranih inćuna, sira, maslinovog ulja, bijelog i crnog vina, maslina, kapara, kapulica i ljutike, posjetitelje su zanimali datumi regata kako bi mogli planirati godišnji odmor i prisustvovati nekoj od atrakcija.

Po treći put Koordinacija Udruga za očuvanje i revitalizaciju maritimne baštine na Zagrebačkom sajmu nautike prikazala je nešto od svojih aktivnosti.

  • Brodogradilište Betina izložilo je jednu gajetu. Iako su se brojni posjetitelji divili zaista lijepoj gajeti ocjenjujući je kao novu taj brod plovi već više od deset godina po tradicijskim regatama sjeverna Dalmacije. Gajeta BETINA.
  • Asistent Luka Mudronja sa splitskog FESB-a održao je kratko ali zanimljivo predavanje o obnovi murterskog leuta.
  • Udruga Lantina iz Jezera prikazala je vještinu krpanja mreža i popratne glazbene aktivnosti.

Posjetitelji svih priredbi potencijalno su zainteresirani i za svijet tradicijskih brodova i plovidbe. Ove godine organizaciju financijski podržavaju općine Murter - Kornati i Tisno uz Turističke zajednice Murter, Betina, Jezera i Tisno.

HOME ----- IZLOŽBE

© Copyright 2001, 2010, 2024, Boško Lučev,--- foton2pixel